Verkoop

Regent Makelaars heeft ruime ervaring, loopt voorop met vernieuwingen, staat midden in de markt met een sterk team en is lid van VBO. Wij zijn optimaal vindbaar via internet en bieden uw huis aan op de belangrijkste huizensites zoals bijvoorbeeld Funda en Pararius. Onze makelaars zijn ervaren, actief, enthousiast en slagvaardig. Zij staan voor u klaar en gaan tot het uiterste om uw belangen te behartigen. Ons team heeft dagelijks contact met potentiele kopers uit de regio. Wij zijn erg gemotiveerd om u als klant optimaal te bedienen. Het streven naar voortdurende verbetering van onze diensten houdt ons scherp!
 

Hoe gaan wij als verkoopmakelaar te werk?

Stap 1, Echt luisteren

Wij werken niet met een standaard protocol, maar luisteren echt naar wat u vertelt en denken mee. Waarom wilt u uw huis verkopen? Wat is uw doel? Wat zijn uw wensen bij de verkoop?

Samen zoeken we uit hoe we het verkooptraject gestalte gaan geven.


Stap 2, De woning in kaart brengen
De specificaties van de woning moeten duidelijk worden. Wat is de indeling? Heeft de woning bijzondere kenmerken? Wat is de staat van onderhoud? Vragen die eerst beantwoord moeten worden.
De eerste bouwkundige beoordeling doen we zelf, voor een bouwkundige keuring huren we indien nodig een specialist in.
Zaken zoals het bestemmingsplan, milieuaspecten, kadastraal plan en juridische vraagstukken worden uitgezocht, zodat we de woning optimaal en voorzien van alle informatie kunnen presenteren.


Stap 3, Vraagprijs en verkoopstrategie
U wilt uiteraard een goede prijs voor uw woning. Regent Makelaars zoekt in het register en in de markt uit wat uw woning waard is en wat een vraagprijs zou kunnen worden. Daarna bepalen wij samen met u hoe wij uw woning kunnen verkopen. Iedere woning vraagt om een eigen aanpak en daarom bepalen we samen met u de strategie.

Stap 4, Uw woning verkoop klaar maken
Potentiele kopers kunnen vallen over kleine dingen. Het is erg belangrijk dat u uw huis zo aantrekkelijk mogelijk maakt, zodat een potentiele koper, zich er snel thuis voelt. Dankzij onze ervaring als verkoopmakelaar weten wij wat goed werkt en kunnen we u bruikbare tips geven om uw huis aantrekkelijker te presenteren. Mocht het nodig zijn dan hebben we een ervaren stylist in huis die u kan helpen uw woning zo optimaal mogelijk te presenteren.

Stap 5, Foto’s
Met onderscheidende- en professionele foto’s presenteren wij uw woning optimaal. Bovendien is het mogelijk om plattegronden en video’s toe te voegen, zodat voor kopers snel duidelijk is hoe uw woning er uit ziet.

Stap 6, Online
Uw woning krijgt op onze site wat hij verdient: een opvallende presentatie, mooie foto’s en de noodzakelijke informatie. Bovendien is onze site goed vindbaar via Google. Natuurlijk wordt uw woning op het grootste woning portaal van Nederland geplaatst (Funda).

Stap 7, Bezichtigingen
De bezichtigingen worden door ons begeleid. Door een gedegen voorbereiding presenteren we uw woning zo optimaal mogelijk, zodat potentiele kopers een zo goed mogelijke indruk krijgen van de woning. Wij nemen hier echt de tijd voor. U krijgt van ons altijd een terugkoppeling na de bezichtiging, zodat u weet hoe het is verlopen.

Stap 8, De onderhandeling
Een potentiele koper is echt geïnteresseerd en brengt een bod uit. Hoe gaat het nu verder?
Wij staan u bij in de onderhandelingen en de onderhandelingstactiek. Niet alleen de prijs is belangrijk, ook zaken als de aanvaardingstermijn, ontbindende voorwaarden en roerende zaken spelen een rol bij de onderhandeling.
Wij staan u terzijde en zorgen dat het gehele verkoopproces naar tevredenheid wordt afgehandeld.


Stap 9, Uw woning is verkocht
Wanneer u met de koper een prijs bent overeengekomen, gaat het echte verkooptraject beginnen. Daar komt veel bij kijken, maar ook hier staan wij voor u klaar.
Wij zorgen er voor dat het koopcontract wordt opgesteld, zorgen voor tijdige ondertekening en begeleiden de administratieve processen. Ook checken wij zaken als ontbindende voorwaarden en de bankgarantie en beoordelen we de notariële akte en de afrekening. Tenslotte begeleiden we u bij de notariële overdracht van de woning. U heeft uw huis verkocht.

Kunnen wij u verder helpen? Neem contact met ons op.