Maximaal hypotheekbedrag daalt

De maximale hypotheek die kopers van een woning kunnen krijgen, gaat verder naar beneden.

Voor hypotheekrentes onder 3,5 procent geldt vanaf 1 juli een lagere maximale hypotheek. Vanaf die datum kunnen de meeste woningkopers zo'n 5 procent minder lenen. 

De exacte daling van het leenplafond hangt echter af van het inkomen. De daling van de maximale hypotheek treft vooral hypotheken met Nationale Hypotheek Garantie (NHG), omdat daarvoor lagere rentestanden gelden. In januari zijn de leennormen ook al strenger geworden.

Wie bezig is met de koop van een woning en een hoge lening wil, kan het best zorgen dat hij een hypotheekofferte met een datum voor 1 juli 2015 krijgt, meldt de vereniging van eigenwoningbezitters. ''Dan gelden de huidige normen nog.''

NHG-grens omlaag

Met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) geeft u uw geldverstrekker de zekerheid dat uw hypotheekschuld wordt terugbetaald in bepaalde situaties. Als u de hypotheek niet meer kunt opbrengen vanwege echtscheiding, werkloosheid, inkomensdaling, arbeidsongeschiktheid of het overlijden van uw partner, springt NHG bij.

Per 1 juli daalt de NHG-grens naar 245.000 euro. Vanwege bijkomende kosten betekent dit dat de woning maximaal 231.132 euro mag kosten. Nu liggen die bedragen nog op respectievelijk 265.000 euro en 250.000 euro.

Stel hier je vraag

  • * velden zijn verplicht.

Recentelijk verkocht: Spant 3 te Joure

Dit is een prachtige levensloop bestendige woning, waar wonen en werken aan huis tot de mogelijkheden behoort. In de woonwijk Skipsleat gelegen, keurig onderhouden vrijstaande woning met drie slaapkamers. In de wijk vindt u diverse voorzieningen, waaronder een buurtvereniging, fysio en een apotheek.

Copyright © Regent Makelaars 2018
  • Vastgoedpro
  • Funda

website door:

JNC Creative