Ga jij ook op vakantie naar Hintergarten?

Met alle Covid-19-onzekerheden, zoals gele landen die opeens weer oranje kunnen kleuren en de verschillen in maatregelen, kiezen veel mensen ervoor om deze vakantie lekker thuis te blijven. De vakantie speelt zich dan af in de achtertuin: Hintergarten. Maar hoe krijg je de achtertuin goed in shape om er optimaal vakantie te kunnen vieren? Hier zijn een aantal tips voor een fijne en veilige vakantie om van te genieten.

Plant lekker veel groen
Ben je in het bezit van een 'onderhoudsvrije achtertuin'? Dan is het nu een goed moment om er wat tegels uit te wippen en er wat groen voor in de plaats te planten. Groen geeft je een gevoel van buiten en je tovert je tuin in een mum van tijd om in iets heel anders. Als je niet precies weet welke planten in je tuin passen, vraag dan gewoon het tuincentrum om raad. Grote bladeren geven extra schaduw op hete dagen. Meer groen is ook nog eens goed voor het klimaat en de bodem.

Zet een tent in je tuin
Wat is er nu leuker dan kamperen? Kamperen in je eigen achtertuin, natuurlijk! Haal je tent van zolder of koop er eentje en zet hem met de opening naar het groenste uitzicht. Pomp de matjes op, leg de slaapzakken erin en maak koffie op een gasbrandertje. Natuurlijk ga je ‘s morgens allemaal tegelijk richting de douche, zodat je in de rij het échte vakantiegevoel krijgt. Vergeet je eigen toiletrol en je tandenborstel niet.

Bubbels!
Nu je flink wat kosten bespaart door niet naar het buitenland te gaan, kun je je geld aan andere dingen uitgeven. Wat dacht je van een jacuzzi in Hintergarten? Heerlijk in het warme water met een glas bubbels in de hand, dát is pas vakantie. Het maakt niet uit of het regent, je zit immers al in het water. Zit je toch liever droog?

Bouw dan een overkapping in je tuin!
Een mancave of een tuinkamer, met een gezellige overkapping met lampjes en een tuinhaard, waan je je meteen op vakantie. Zorg voor lekkere zachte banken om in te hangen of… zet je nieuwe jacuzzi erin. Muziekje erbij; heerlijk ontspannen! Een bijkomend voordeel is dat een mooie tuinkamer of overkapping de waarde van je huis verhoogt.

Free wifi!
Voor iedereen is wifi natuurlijk enorm belangrijk. Zorg dus voor een goed wifi-signaal in de tuin. Een wifi-repeater kan hierbij helpen. Deze vangt het bestaande signaal op en versterkt hem, zodat je zelfs achterin de tuin nog ontvangst hebt. Er bestaan zelfs waterdichte wifi-repeaters voor buiten. Ideaal voor een tuinvakantie.


Je favoriete vakantiebestemming op je bordje
Als je zelf de grens niet over gaat, haal de grens dan naar je toe en zoek in de supermarkt of online naar je favoriete vakantiegerechten. Welke Franse salade was ook alweer zo'n succes? En als je toch bezig bent, probeer dan buiten te gaan koken op dat gasbrandertje. Improviseren hoort tenslotte ook bij de vakantie.

Hoe je het ook inkleedt, geniet deze vakantie van je rust, van elkaar en blijf gezond. Als we ons aan de regels van het RIVM houden, vliegen we hopelijk volgend jaar weer naar de zon.