Blog

Wat zijn de verschillende soorten prijzen?
Geplaatst op: 5 juli 2022
Wanneer je op zoek bent naar een koopwoning, kom je verschillende termen tegen als het gaat om de prijs van de woning. Traditioneel gezien had je een vraagprijs waarbij de koper dan een bod kon doen dat onder, op of boven deze vraagprijs lag. De verkopende partij deed dan een tegenbod met als doel door onderhandelen samen tot een uiteindelijk koopsom te komen. Tegenwoordig zijn er ook andere vormen. We gaan ze vandaag bespreken.
Lees meer...
Wat zijn de woontrends van 2022?
Geplaatst op: 17 mei 2022
Het jaar 2022 is inmiddels alweer op 1/3, maar we gaan toch nog even kijken naar de woontrends van dit jaar. Wie op huizenjacht was en in veel huizen binnen heeft gekeken, heeft kunnen zien dat we vorig jaar onze muren een mooie donkere tint hebben gegeven. Ook hebben we ons omringd met groene planten en aan onze muren hingen plaatjes waar we vrolijk van worden. Maar wat zijn we dit jaar aan het doen? We gaan dit jaar voor retro en urban jaren 90.
Lees meer...
Hoe kun je besparen op energie (maar nu écht)?
Geplaatst op: 14 maart 2022
De energieprijzen zijn omhoog geschoten, dat heeft iedereen al gemerkt. Nu er ook nog oorlog is uitgebroken in Europa, ziet het er niet naar uit dat dit op korte termijn veel beter zal gaan worden, dus we gaan besparen op energie. Maar nu écht. ‘Het milieu en het klimaat’ waren al goede redenen, maar laten we eerlijk zijn; je portemonnee is uiteindelijk óók een belangrijke reden. En daar merk je het nu meer dan ooit. Laten we de handigste manieren om te besparen gaan bekijken. Sommige zijn tenslotte kinderlijk eenvoudig.
Lees meer...
Waarom moet je huis niet op Funda’s Finest terecht komen
Geplaatst op: 24 augustus 2021
Als je regelmatig naar huizen zoekt kom je af en toe dingen tegen waar je mond van open valt. Van die momenten waarop je denkt: “Deze mensen wísten toch dat de makelaar langs kwam om foto’s te nemen?” Je wilt je huis toch voor een zo goed mogelijke prijs verkopen? Kennelijk zijn er verkopers die dat helemaal niet belangrijk vinden. Of die dingen met hun huis hebben gedaan die voor hun volstrekt normaal zijn, maar waar iemand anders helemaal niets van begrijpt.
Lees meer...
Welke soorten keukens zijn er?
Geplaatst op: 12 juli 2021
Als je een nieuw huis gaat kopen, zijn er natuurlijk verschillende aspecten van de woning waar je goed naar kijkt. Een ervan is de keuken. De keuken is een belangrijke ruimte in je huis waar je ongemerkt toch best veel tijd doorbrengt. Je wilt dan ook dat je hier alles vindt wat je nodig hebt en dat je je er fijn voelt. Vandaag bespreken we een aantal soorten keukens en een paar dingen je absoluut wilt hebben in een (nieuwe) keuken.
Lees meer...
Waarom is een aankoopmakelaar een goed idee?
Geplaatst op: 7 juni 2021
Het is een behoorlijke toestand geworden op de huizenmarkt. Iedere dag zijn er nieuwe verhalen over kopers die elkaar staan te verdringen voor een woning en dat huizen die nog geen vijf minuten op internet staan, al onder bod zijn. Ook fors overbieden is meer regel dan uitzondering en dan nog weet je niet of je (over)bod wel hoog genoeg is. Hoe kom je op zo’n overspannen markt nu nog aan een woning?
Lees meer...
Wat zijn de tuintrends van 2021?
Geplaatst op: 12 mei 2021
Nu het eindelijk weer een beetje warmer begint te worden, kunnen we onze bubbel weer vergroten naar de tuin. Nu is natuurlijk de grote vraag: wat gaan we dit jaar met de tuin doen? Kan de overkapping weer worden afgebroken? Moeten alle tegels er weer uit? Hier vind je de nieuwste en leukste tuintrends van 2021.
Lees meer...
Wat is een ‘geflipt huis’?
Geplaatst op: 12 april 2021
Het kan zijn dat je nog nooit van deze term hebt gehoord: ‘geflipt huis’. Een geflipte woning is niet een woning die de draad kwijt is. Het is een woning die goedkoop is gekocht en daarna is gerenoveerd met het doel om hem direct weer met winst te verkopen. In de autohandel is ‘flippen’ al jaren een bekend fenomeen, maar woningen flippen is met de huidige woningmarkt best een lucratieve handel. En voor de koper kan dit een buitenkansje zijn om een ‘turn-key-woning’ te kopen; een woning die sleutelklaar is.
Lees meer...
Welke vragen moet ik stellen bij het bezichtigen van een huis?
Geplaatst op: 9 maart 2021
Tijdens een bezichtiging komt er veel op je af. Vooraf een vragenlijst maken kan je daarom helpen. Maar wat voor vragen stel je dan? Hieronder wat vragen om vooraf te noteren, ze kunnen ook voor jou van toepassing zijn.
Lees meer...
Wil je iets aparts kopen?
Geplaatst op: 17 februari 2021
Het kan zijn dat je inmiddels alle huizen op vbo.nl al uit je hoofd kent, maar dat niets je kan bekoren. Te groot, te klein, te saai of duizend in een dozijn. Nee, je wilt iets aparts, iets spannends. Een huis met een verhaal. Misschien wil je wel gewoon een stuk grond om een huis op te kunnen bouwen. En voor wie ambitie heeft; wat dacht je van een heel gebouw, een compleet complex of een haven! Schud de projectontwikkelaar in je wakker en ga eens helemaal los. Maar waar ga je dat vinden?
Lees meer...
Wat zijn de woontrends van 2021?
Geplaatst op: 17 februari 2021
Het nieuws van vandaag de dag laat helaas maar weinig positiefs zien als het gaat om de huizenmarkt. De prijzen stijgen, de schaarste wordt groter en voorlopig is er geen verbetering in zicht. Zolang je je nieuwe droomhuis nog niet hebt gevonden, zul je het dus even moeten doen met wat je op dit moment hebt. Vandaar dus nu even een luchtig onderwerp: Wat zijn de woontrends van 2021?
Lees meer...
Is het kopen van een vakantiehuisje een goede zet?
Geplaatst op: 12 januari 2021
Door de hele crisis van het afgelopen jaar zijn er direct een aantal dingen drastisch veranderd die wij in voorgaande jaren niet voor mogelijk hadden gehouden. Een van die dingen was dat er van de zomer bijna geen vakantie-accommodatie meer te boeken viel, aangezien veel mensen noodgedwongen in Nederland vakantie vierden. Toch zijn er wat vakantie in eigen land betreft veel positieve geluiden te horen.
Lees meer...
Wat gaat de woningmarkt doen?
Geplaatst op: 14 december 2020
Dat het nog steeds bijzondere tijden zijn staat buiten kijf. Dat dit nog wel een poos zo blijft, ook. We hebben allemaal te maken met omstandigheden die soms onhandig zijn en op sommige vlakken zijn dingen voor altijd anders. Dat is op de woningmarkt ook het geval. Vrijblijvend een woning bezichtigen is niet meer vanzelfsprekend en een open huizen dag zit er voorlopig ook niet in. Maar de vraag naar woningen blijft stijgen. Wat gaat de woningmarkt doen?
Lees meer...
Is woningruil iets voor jou?
Geplaatst op: 23 november 2020
Je koopwoning ruilen. Dat klinkt misschien een beetje vreemd. Woningruil is een bekend begrip als het gaat om huurwoningen. Je voorkomt daarmee eventuele wachtlijsten en beide partijen hebben direct de woning die ze zoeken. Maar kun je ook een koopwoning ruilen? Ja, dat kan! Maar hoe gaat dat in zijn werk?
Lees meer...
Waarom willen steeds meer mensen naar het platteland verhuizen?
Geplaatst op: 20 oktober 2020
Al 18 jaar lang is het Britse tv-programma 'Escape to the country' een kijkcijferkanon in een groot aantal landen. Het concept is eenvoudig; meestal zijn het twee mensen die in een drukke stad wonen en die de rust van het platteland op willen zoeken. De presentator komt met een drietal prachtige huizen binnen het gestelde budget aanzetten, plus natuurlijk het verrassingshuis. Voor welk huis zal het stel kiezen? Daarnaast wordt de omgeving met sfeerbeelden in het zonnetje gezet.
Lees meer...
Wat voor soorten woningen zijn er?
Geplaatst op: 23 september 2020
Als je op internet naar huizen gaat zoeken, levert je eerste zoekopdracht waarschijnlijk veel resultaten op. Om je keuze persoonlijker te maken, ga je dus filteren. Onder het kopje 'soort woning' staan een paar eigenaardige huizensoorten. Een ‘woonboerderij’ of een ‘2-onder-1-kap’ spreekt nog wel voor zich, maar wat is bijvoorbeeld precies een bel-etage? Of een corridorflat?
Lees meer...
Waarom is een huis kopen zo lastig momenteel?
Geplaatst op: 17 augustus 2020
Het is voor starters, alleenstaanden en herstarters momenteel erg moeilijk om een huis te kopen. Omdat de gemiddelde woning op dit moment maar liefst 326.000 euro kost, vallen een heleboel mensen tussen wal en schip. Het aanbod van woningen tot 250.000 euro is in het afgelopen jaar zelfs gehalveerd. Voor mensen met een modaal inkomen (36.500 euro bruto) is het kopen van een woning dan ook verre van vanzelfsprekend.
Lees meer...
Ga jij ook op vakantie naar Hintergarten?
Geplaatst op: 20 juli 2020
Met alle Covid-19-onzekerheden, zoals gele landen die opeens weer oranje kunnen kleuren en de verschillen in maatregelen, kiezen veel mensen ervoor om deze vakantie lekker thuis te blijven. De vakantie speelt zich dan af in de achtertuin: Hintergarten. Maar hoe krijg je de achtertuin goed in shape om er optimaal vakantie te kunnen vieren?
Lees meer...
Wanneer kan de wettelijke bedenktijd handig zijn?
Geplaatst op: 3 juni 2020
Je parkeert de auto voor de deur van de woning die je gaat bezichtigen en gek genoeg voelt dit al vertrouwd. Je stapt over de drempel en je voelt het al. Je kijkt elkaar aan. Je partner knikt, met dezelfde blik in de ogen. Dit is hem! Dit is het huis waar we naar zochten. De adrenaline giert door je lijf.
Lees meer...
Hoe kun je succesvol thuiswerken?
Geplaatst op: 25 mei 2020
Om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is er door de regering gevraagd om zoveel mogelijk thuis te werken. Daarom wordt er vergaderd aan de keukentafel, worden offertes vanaf de bank verstuurd en worden contracten vanuit de achtertuin besproken. In het begin voelde dat allemaal nog wat grappig aan. Het had wel iets ludieks om op deze manier te werken.
Lees meer...
Gaat de hypotheekrente stijgen?
Geplaatst op: 19 april 2020
Door de coronacrisis krijgen wij regelmatig deze vraag. We kunnen natuurlijk alleen maar een antwoord formuleren dat gebaseerd is op het nu. De coronacrisis brengt veel onzekerheid, dus onduidelijkheid met zich mee. Op dit moment krijgen we in elk geval al de eerste signalen binnen dat de rente inderdaad zal stijgen. De media brengt dit nieuws op verschillende manieren en noemt verschillende percentages.
Lees meer...
Wat gaat de woningmarkt doen na deze crisis?
Geplaatst op: 19 april 2020
Op dit moment breken de huizenprijzen alle records; ze zijn nog nooit zo hoog geweest als nu. Dat de hypotheekrente nog steeds vrij laag is, heeft een belangrijke rol gespeeld bij dit herstel van de woningmarkt. Mensen kunnen daardoor meer kunnen lenen. Het nadeel hiervan is dat voor een deel van de kopers het maximum van wat ze kunnen betalen is bereikt. Onderzoekers zijn dan ook erg benieuwd wat deze crisis met de woningprijzen gaat doen.
Lees meer...
Is het slim om je woning tijdens deze crisis te verkopen?
Geplaatst op: 19 april 2020
Stel dat je al een poosje met de gedachte speelt om je huis te verkopen. Het kan dan zijn dat je nu bent gaan twijfelen. Het coronavirus heeft tenslotte ons land behoorlijk in de greep. Wij houden netjes anderhalve meter afstand en we blijven zoveel mogelijk thuis. Is het dan slim om nu je woning te verkopen?
Lees meer...
Een woning kopen tijdens de coronacrisis?
Geplaatst op: 10 april 2020
Is het verstandig een huis te gaan kopen tijdens de coronacrisis? Wij horen deze vraag de laatste tijd veel. Er zijn mensen die gelijk een afwijzend gebaar maken. Hoe kun je daar juist in deze onzekere tijden aan denken? Maar als je het goed bekijkt dan is het niet eens zo'n slecht plan. De verwachting is dat door huidige crisis de woningmarkt gaat normaliseren. Dat wil zeggen dat de vraag minder groot zal worden en de prijzen wat zullen gaan dalen. Doordat de druk nu af gaat nemen, is het zeker voor starters een goed moment om op te gaan letten.
Lees meer...
Je woning verkopen tijdens de coronacrisis?
Geplaatst op: 10 april 2020
Zodra het woord 'crisis' valt in de media schieten de beurzen in de paniekstand. Eerdere crises zorgden immers voor flink wat financiële malaise. Er werd dan ook al snel gespeculeerd over de huizenprijzen. Maar is dat in dit geval wel terecht? En wordt het nu juist makkelijker of moeilijker om je huis te verkopen? Er was even een dipje in het aanbod van nieuwe huizen, maar dat is nu weer op zijn normale niveau, aldus Funda.nl. Hoe komt dit?
Lees meer...
Wat betekent de coronacrisis voor de huizenmarkt?
Geplaatst op: 6 april 2020
We kunnen er niet omheen; de coronacrisis is overal. Alle facetten van onze maatschappij worden er in meer of mindere mate door geraakt. Inmiddels merken we ook de gevolgen van de maatregelen die er genomen zijn. Er wordt volop thuis gewerkt, kinderen gaan niet naar school, we moeten anderhalve meter afstand van elkaar houden en zoveel mogelijk thuisblijven. Maar wat betekenen deze maatregelen nu voor de huizenmarkt? Zien we al veranderingen?
Lees meer...
Hoe kan social media je helpen bij de verkoop van je huis?
Geplaatst op: 20 februari 2020
Zodra je je huis te koop zet, dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk een koper vinden. Uiteraard doet je makelaar er alles aan om dat voor je te regelen, maar alle beetjes helpen. Misschien zijn er mensen in je vrienden- en kennissenkring die interesse hebben in je woning of weten zij iemand die op zoek is naar een nieuw huis. Een makkelijke manier om je kansen te vergroten, is om gebruik te maken van social media. Maar hoe doe je dat?
Lees meer...
Welke rol speelt je inrichting bij de verkoop van je huis?
Geplaatst op: 3 februari 2020
Huizenkopers hebben iets met jouw interieur. Dat klinkt op zich misschien vreemd, want als de koop is gesloten en er gaat verhuisd worden, dan wordt het huis immers leeg opgeleverd. Vaker dan je denkt hoor je iemand zeggen: “Leuk huis, maar die inrichting is vreselijk!” Of: “Nou, rij de container maar voor…”.
Lees meer...
Is een tiny house iets voor jou?
Geplaatst op: 11 januari 2020
Wie droomt er niet van om in het bezit te zijn van een riante villa? Alles groot en ruim. Het zonlicht dat mooi naar binnen valt door de grote ramen, een enorme tuin eromheen met misschien wel een zwembad. En in de zomer op een ligbed relaxen met een cocktail. Heerlijk toch?
Lees meer...
Een makelaar op het dak?
Geplaatst op: 11 december 2019
Als je een huis wilt kopen of verkopen, dan kun je een makelaar in de arm nemen. Je kunt echter ook een makelaar op je dak hebben. Wat heeft dat nu weer te betekenen? In dit geval hebben we het over een zogenaamde gevelmakelaar. Dit is een houten versiering op het dak die als functie heeft om de twee buitenste houten dakspanten en de nokbalk met elkaar te verbinden.
Lees meer...
Is jouw huis aan het verzakken?
Geplaatst op: 26 november 2019
Ieder huis is onderhevig aan wat men noemt 'werking'. Dat wil zeggen dat een huis zich in de loop der jaren op de onderliggende bodem of fundering zal settelen. Dit is heel normaal, vooral bij oudere woningen met een houten structuur. Hoe ouder het huis is, hoe groter de kans dat je een scheurtje of een nieuwe kier kan ontdekken.
Lees meer...
Wat ga jij met je spaargeld doen?
Geplaatst op: 1 oktober 2019
In Nederland krijgen we allemaal bepaalde lessen van huis uit mee. ‘Dank u wel’ zeggen als je iets van iemand krijgt en ruim je kamer op als er visite komt, bijvoorbeeld. Een andere les die ingebakken zit in de Nederlandse cultuur is sparen. Wie heeft er geen spaarpot gehad?
Lees meer...
Open Huizen Dag 5 oktober 2019
Geplaatst op: 9 september 2019
5 oktober is er weer een Open Huizen Dag. Als woningzoekende kunt vrijblijvend, zonder afspraak te koop staande woningen bezichtigen.
Lees meer...
Bezwaar maken WOZ-waarde loont!
Geplaatst op: 1 maart 2019
Als het goed is heeft u inmiddels een WOZ-beschikking ontvangen. Is de WOZ-waarde van uw woning volgens u niet juist? Bezwaar maken loont!
Lees meer...