Blog

Wat betekent de coronacrisis voor de huizenmarkt?
Geplaatst op: 6 april 2020
We kunnen er niet omheen; de coronacrisis is overal. Alle facetten van onze maatschappij worden er in meer of mindere mate door geraakt. Inmiddels merken we ook de gevolgen van de maatregelen die er genomen zijn. Er wordt volop thuis gewerkt, kinderen gaan niet naar school, we moeten anderhalve meter afstand van elkaar houden en zoveel mogelijk thuisblijven. Maar wat betekenen deze maatregelen nu voor de huizenmarkt? Zien we al veranderingen?
Lees meer...
Hoe kan social media je helpen bij de verkoop van je huis?
Geplaatst op: 20 februari 2020
Zodra je je huis te koop zet, dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk een koper vinden. Uiteraard doet je makelaar er alles aan om dat voor je te regelen, maar alle beetjes helpen. Misschien zijn er mensen in je vrienden- en kennissenkring die interesse hebben in je woning of weten zij iemand die op zoek is naar een nieuw huis. Een makkelijke manier om je kansen te vergroten, is om gebruik te maken van social media. Maar hoe doe je dat?
Lees meer...
Welke rol speelt je inrichting bij de verkoop van je huis?
Geplaatst op: 3 februari 2020
Huizenkopers hebben iets met jouw interieur. Dat klinkt op zich misschien vreemd, want als de koop is gesloten en er gaat verhuisd worden, dan wordt het huis immers leeg opgeleverd. Vaker dan je denkt hoor je iemand zeggen: “Leuk huis, maar die inrichting is vreselijk!” Of: “Nou, rij de container maar voor…”.
Lees meer...
Is een tiny house iets voor jou?
Geplaatst op: 11 januari 2020
Wie droomt er niet van om in het bezit te zijn van een riante villa? Alles groot en ruim. Het zonlicht dat mooi naar binnen valt door de grote ramen, een enorme tuin eromheen met misschien wel een zwembad. En in de zomer op een ligbed relaxen met een cocktail. Heerlijk toch?
Lees meer...
Een makelaar op het dak?
Geplaatst op: 11 december 2019
Als je een huis wilt kopen of verkopen, dan kun je een makelaar in de arm nemen. Je kunt echter ook een makelaar op je dak hebben. Wat heeft dat nu weer te betekenen? In dit geval hebben we het over een zogenaamde gevelmakelaar. Dit is een houten versiering op het dak die als functie heeft om de twee buitenste houten dakspanten en de nokbalk met elkaar te verbinden.
Lees meer...
Is jouw huis aan het verzakken?
Geplaatst op: 26 november 2019
Ieder huis is onderhevig aan wat men noemt 'werking'. Dat wil zeggen dat een huis zich in de loop der jaren op de onderliggende bodem of fundering zal settelen. Dit is heel normaal, vooral bij oudere woningen met een houten structuur. Hoe ouder het huis is, hoe groter de kans dat je een scheurtje of een nieuwe kier kan ontdekken.
Lees meer...
Wat ga jij met je spaargeld doen?
Geplaatst op: 1 oktober 2019
In Nederland krijgen we allemaal bepaalde lessen van huis uit mee. ‘Dank u wel’ zeggen als je iets van iemand krijgt en ruim je kamer op als er visite komt, bijvoorbeeld. Een andere les die ingebakken zit in de Nederlandse cultuur is sparen. Wie heeft er geen spaarpot gehad?
Lees meer...
Open Huizen Dag 5 oktober 2019
Geplaatst op: 9 september 2019
5 oktober is er weer een Open Huizen Dag. Als woningzoekende kunt vrijblijvend, zonder afspraak te koop staande woningen bezichtigen.
Lees meer...
Bezwaar maken WOZ-waarde loont!
Geplaatst op: 1 maart 2019
Als het goed is heeft u inmiddels een WOZ-beschikking ontvangen. Is de WOZ-waarde van uw woning volgens u niet juist? Bezwaar maken loont!
Lees meer...