Blog

Is een tiny house iets voor jou?
Geplaatst op: 11 januari 2020
Wie droomt er niet van om in het bezit te zijn van een riante villa? Alles groot en ruim. Het zonlicht dat mooi naar binnen valt door de grote ramen, een enorme tuin eromheen met misschien wel een zwembad. En in de zomer op een ligbed relaxen met een cocktail. Heerlijk toch?
Lees meer...
Een makelaar op het dak?
Geplaatst op: 11 december 2019
Als je een huis wilt kopen of verkopen, dan kun je een makelaar in de arm nemen. Je kunt echter ook een makelaar op je dak hebben. Wat heeft dat nu weer te betekenen? In dit geval hebben we het over een zogenaamde gevelmakelaar. Dit is een houten versiering op het dak die als functie heeft om de twee buitenste houten dakspanten en de nokbalk met elkaar te verbinden.
Lees meer...
Is jouw huis aan het verzakken?
Geplaatst op: 26 november 2019
Ieder huis is onderhevig aan wat men noemt 'werking'. Dat wil zeggen dat een huis zich in de loop der jaren op de onderliggende bodem of fundering zal settelen. Dit is heel normaal, vooral bij oudere woningen met een houten structuur. Hoe ouder het huis is, hoe groter de kans dat je een scheurtje of een nieuwe kier kan ontdekken.
Lees meer...
Wat ga jij met je spaargeld doen?
Geplaatst op: 1 oktober 2019
In Nederland krijgen we allemaal bepaalde lessen van huis uit mee. ‘Dank u wel’ zeggen als je iets van iemand krijgt en ruim je kamer op als er visite komt, bijvoorbeeld. Een andere les die ingebakken zit in de Nederlandse cultuur is sparen. Wie heeft er geen spaarpot gehad?
Lees meer...
Open Huizen Dag 5 oktober 2019
Geplaatst op: 9 september 2019
5 oktober is er weer een Open Huizen Dag. Als woningzoekende kunt vrijblijvend, zonder afspraak te koop staande woningen bezichtigen.
Lees meer...
Bezwaar maken WOZ-waarde loont!
Geplaatst op: 1 maart 2019
Als het goed is heeft u inmiddels een WOZ-beschikking ontvangen. Is de WOZ-waarde van uw woning volgens u niet juist? Bezwaar maken loont!
Lees meer...