Wil je iets aparts kopen?

Het kan zijn dat je inmiddels alle huizen op vbo.nl al uit je hoofd kent, maar dat niets je kan bekoren. Te groot, te klein, te saai of duizend in een dozijn. Nee, je wilt iets aparts, iets spannends. Een huis met een verhaal. Misschien wil je wel gewoon een stuk grond om een huis op te kunnen bouwen. En voor wie ambitie heeft; wat dacht je van een heel gebouw, een compleet complex of een haven! Schud de projectontwikkelaar in je wakker en ga eens helemaal los. Maar waar ga je dat vinden? Hierbij een tip om een keer naar te kijken, of je nu grote plannen hebt of niet: biedboek.nl.

De Rijksoverheid
De rijksoverheid is een van de grootste vastgoedbezitters van Nederland. Zij bezit naast veel grond ook bedrijfspanden en huizen. Die huizen zijn vaak aangekocht voor diplomaten, hoogwaardigheidsbekleders of generaals. Of ze hebben dienst gedaan als safe-house. Dan heb je gelijk al een verhaal. Als dit soort panden of projecten niet meer in gebruik zijn, worden ze overgedragen aan het Rijksvastgoedbedrijf. Zij zijn verantwoordelijk voor het beheer en de instandhouding van de grootste en meest diverse vastgoedportefeuille van Nederland.


Verkoop en transitie
Ze verkopen niet alleen roerende zaken voor bijvoorbeeld Defensie of Rijkswaterstaat, maar werken ook aan de transitie van bestaand vastgoed in nieuwe aantrekkelijke leef- of ontwikkelingsgebieden. Zo veranderden ze bijvoorbeeld in Groningen het dak van een kantoorpand in een mooie stadstuin met een horecaplein. Een voormalige kazerne in Maastricht werd een sociale werkplaats. En het voormalige marine terrein in hartje Amsterdam wordt langzaam teruggegeven aan de stad. Zo is er in een voormalige binnenhaven nu een uniek openbaar buitenzwembad gerealiseerd.


Neem een kijkje op Biedboek.nl
Via de website biedboek.nl kun je het beschikbare aanbod van onroerende zaken vinden. Dit gaat via openbare verkoop ‘met/zonder voorselectie en (on)voorwaardelijke bieding’. Dit is een vrij omslachtig proces, maar gelukkig kan de makelaar ook alles voor je regelen. Zo kun je ten tijde van dit schrijven nog in bezit komen van het voormalig ‘steunpunt Waddenzee’ in Nes om daar bijvoorbeeld een zorghotel in te beginnen. Het voormalig kantongerecht aan de Thorbeckestraat in Heerenveen is helaas al verkocht.