Je woning verkopen tijdens de coronacrisis?

Zodra het woord 'crisis' valt in de media schieten de beurzen in de paniekstand. Eerdere crises zorgden immers voor flink wat financiële malaise. Er werd dan ook al snel gespeculeerd over de huizenprijzen. Maar is dat in dit geval wel terecht? En wordt het nu juist makkelijker of moeilijker om je huis te verkopen? Er was even een dipje in het aanbod van nieuwe huizen, maar dat is nu weer op zijn normale niveau, aldus Funda.nl. Hoe komt dit?

Rente en het leven
De rente is maar lichtjes gestegen met 0,14%. Dit betekent op een hypotheek van 250.000 euro een stijging van 200 euro. Dat is niet direct een reden om van de koop af te zien wanneer je je nieuwe huis gevonden hebt. Daarnaast gaat het leven ook gewoon door. Ondanks dat het virus het openbare leven in zijn greep heeft, zijn er nog steeds mensen die willen gaan samenwonen. Of juist niet meer. Of ze komen erachter dat nu het hele gezin thuis is, er behoefte is aan een groter huis. Er zit dus nog steeds beweging in. Deze crisis is tijdelijk, maar een nieuw huis is natuurlijk wèl voor langere tijd.

Werkloosheid en bouw
De stijgende werkloosheid is natuurlijk een grote factor bij het kopen van een huis of juist bij de verkoop. Vooral mensen met een nul-urencontract in bijvoorbeeld de horeca hebben te maken met onzekere tijden. Gelukkig is de stijging van het aantal werklozen een stuk minder hoog dan was voorspeld. Na afloop van de maatregelen, zullen er in diverse sectoren weer veel nieuwe banen komen. Er wordt ook nog steeds gebouwd. Natuurlijk zijn er aanpassingen nodig als het gaat om het welzijn en de gezondheid van bouwvakkers, maar de bouw gaat gewoon door. Naar verwachting worden er eind van dit jaar weer een heleboel huizen opgeleverd.

Tips
Enkele tips voor als je je woning wilt verkopen tijdens de coronacrisis:

 

  • Goed beeldmateriaal. Zorg ervoor dat de foto’s en plattegronden die je gebruikt duidelijk en overzichtelijk zijn. Hoe beter je beeldmateriaal, hoe duidelijker het voor de koper is dat jouw huis een droomhuis is.
  • Digitale bezichtiging. Het bezichtigen van huizen vergt een andere aanpak tijdens de coronacrisis. We moeten tenslotte proberen zoveel mogelijk thuis te blijven. Regent Makelaars heeft daarom gekozen voor een unieke aanpak die misschien wel een blijvertje is! Met zijn hashtag #pieterkomtlangs komt onze eigen Pieter de Jong bij jou langs met een cameraman om voor de potentiële kopers de bezichtiging te doen. Natuurlijk gebeurt dit met inachtneming van alle veiligheidsmaatregelen! Zo kunnen potentiële kopers hun eventuele nieuwe droomhuis vanuit hun veilige huiskamer bezichtigen.
Klik, like en deel #pieterkomtlangs op onze Facebookpagina.