Wat zijn de woontrends van 2021?

Het nieuws van vandaag de dag laat helaas maar weinig positiefs zien als het gaat om de huizenmarkt. De prijzen stijgen, de schaarste wordt groter en voorlopig is er geen verbetering in zicht. Zolang je je nieuwe droomhuis nog niet hebt gevonden, zul je het dus even moeten doen met wat je op dit moment hebt. Vandaar dus nu even een luchtig onderwerp: Wat zijn de woontrends van 2021? Laten we meteen met het goede nieuws beginnen! Alles waar een tekst op staat, mag weg. Life, love, laugh: laad maar in de kliko! In dit huis komen geen teksten meer op de muur.

Maar wat dan wel?
Grappige gezichten zijn dé trend van 2021. Laat de lach en de vrolijkheid van je muur af spatten. Maak een leuk familieportret of zoek een foto van het gezicht van een celebrity waar je vrolijk van wordt en laat die groot afdrukken op canvas. Je huisdier als statieportret of een abstracte afbeelding van een gezicht; alles mag. Het is bewezen dat kijken naar een glimlach je een beter gevoel geeft, dus dat is een extra plus voor de grijze dagen.

En verder?
Botanisch is de trend voor dit jaar. De focus ligt op natuurlijke materialen als hout, riet en bamboe, gecombineerd met veel grote planten. Maak van je huis een Victoriaanse plantenkas. Donkergroen, wijnrood en goud zijn de kleuren die zorgen voor een warme sfeer in huis. Om het niet al te serieus te laten worden zijn uitbundige vloerkleden dit jaar de trend. Je kunt dan denken aan vrolijke bloemen, patchwork of aan de ‘verschoten berbers’.

En wat doen we met de bank?
De bank mag blijven! Maar de kussens mogen fluffy! Alles wat aaibaar is, is goed. Happy op de bank met je knuffelkussens. Overigens mag fluffy door je hele interieur. Met accessoires als knuffeldieren, kleden van imitatiebont en schapenvachtjes maak het jezelf zo comfortabel mogelijk. Zo voel je je nog meer thuis in je eigen huis.

En de bovenverdieping dan?
Voor wat betreft de bad- en de slaapkamer is hotel dit jaar het modewoord. Zorg in de slaap- en badkamer voor een echte hotelbeleving! Het gevoel van luxe moet de boventoon gaan voeren. Zorg voor goede kwaliteit beddengoed, grote kussens en een lekkere zachte topper. Schaf grote, dikke handdoeken aan en verwen jezelf met een nieuwe badjas. Miniflesjes shampoo en badschuim zijn te bestellen op internet voor de echte hotelbeleving en het ziet er ook nog eens leuk uit. Ook het botanische komt hier terug. Planten mogen dit jaar in de slaap- én in de badkamer! Creëer een knusse binnentuin om de lockdown positief door te komen.
Zo kun je straks tussen het groen en met je knuffelkussens op de bank weer verder zoeken naar je droomhuis. Het geeft niet als je die niet meteen vindt, want je hebt je huidige woning een trendy update gegeven.