Wat gaat de woningmarkt doen na deze crisis?

Op dit moment breken de huizenprijzen alle records; ze zijn nog nooit zo hoog geweest als nu. Dat de hypotheekrente nog steeds vrij laag is, heeft een belangrijke rol gespeeld bij dit herstel van de woningmarkt. Mensen kunnen daardoor meer kunnen lenen. Het nadeel hiervan is dat voor een deel van de kopers het maximum van wat ze kunnen betalen is bereikt. Onderzoekers zijn dan ook erg benieuwd wat deze crisis met de woningprijzen gaat doen.

Gaat 2020 een omslagjaar worden voor de huizenmarkt?
De meningen daarover zijn nogal verdeeld. De huidige cijfers van het CPB zijn niet bepaald rooskleurig en men verwacht dat er zich na de coronacrisis een financiële crisis zal voordoen. Andere geluiden zeggen dat zodra alle maatregelen van de coronacrisis zijn opgeheven, de economie zich juist weer snel zal herstellen. Wat de huizenmarkt betreft is het nu al een gegeven dat veel mensen een afwachtende houding aannemen en pas in actie zeggen te komen als de coronacrisis weer voorbij is. Of dit heel verstandig is valt te bezien, want de rentes zijn nu nog steeds hartstikke gunstig. Die zijn echter wel al aan het klimmen, dus wachten tot de crisis voorbij is, kan in je nadeel werken.


De economie vs. de huizenmarkt
Het zijn onzekere tijden. Niemand weet precies wat de economie gaat doen, dus kun je ook niet met zekerheid zeggen wat de woningmarkt gaat doen. We weten ook niet hoe lang dit aanhoudt. Wel wordt voorspeld dat we voorlopig nog aan een maatschappij vast zitten waar rekening gehouden wordt met corona. Ook als de maatregelen langzaam worden afgebouwd, zal het misschien jaren duren voordat alles weer helemaal normaal wordt. We zullen dus moeten werken met het nieuwe normaal. Op de woningmarkt is er nu nog sprake van een krapte, waardoor je dus een goede prijs voor je woning kunt krijgen. Overweeg je om je woning te verkopen? Het kan zijn dat het júist nu het ideale moment is.

Onderzoek
Het kan natuurlijk helemaal geen kwaad om je vast te verdiepen in de mogelijkheden. Het is goed om te weten waar je aan toe bent en wat de perspectieven van jouw woning zijn. De makelaar kan je er alles over vertellen. Ook wat wachten met verkopen betekent. Vanwege de coronacrisis is het bezichtigen van een woning aan andere regels gebonden. Een mooie verandering is dat wij potentiële kopers in je huis kunnen rondleiden, zonder dat ze daarvoor hun woonkamer hoeven te verlaten! Nieuwsgierig? Vraag gerust naar de opties.


https://www.hypotheek-rentetarieven.nl/nieuws/verwachting-huizenmarkt-huizenprijzen-in-2020